Sunday, April 24, 2011

Haapsalust sain ema käest mõned maitseainesegud (Maggi idea..), üks oli kartuli-hakklihavormile, teine makaroni-singivormile. Otsustasime, et proovime siis ühe järgi. Seekord kartuli-hakklihavormi.
Alustuseks kartulid lõigata parajateks viiludeks ning panna keema. Keeta enamvähem pehmeks. Ahjuvorm õliga määrida ja laduda üks kiht kartuleid vormile. Pannil samaaegselt juba pruunistada hakkliha koos tükeldatud sibulaga. See läheb kihiti kartulitele peale. Me otsustasime lisaks sellele panna purustatud tomateid vormivahele, et asi saaks mahlasem. Hakkliha ja tomatite peale aga veel üks kiht kartuleid. Maggi idea paki sisu siis segada 200ml külma vee ja 100 ml hapukoorega nagu on ka selle pakil kirjutatud. See valada ilusti vormile laiali. Sinna peale tunde järgi juustu- meie panime kõvasti :). Ja siis ahju kogu krempel. Umbes 20 minutit oli ta meil ahjus, senikaua kui juust peal sulanud oli. Kuna meil on siin gaasiahi ja kartulid ning kogu muu värk oli juba eelnevalt valmis tehtud, siis piisas mõnekümnest minutist.
Tulemus oli aga vapustavalt hea, lisaks vormi kõrvale natuke Hot-Sauce'i, et asi vürtsikas oleks(sest nii meile meeldib).

Head isu! .^^

No comments:

Post a Comment