Sunday, April 24, 2011

Singi-juustu ahjupannkook

Seda head võib teha nii põhiroaks või hommikusöögiks. Või õhtusöögiks. Või millal iganes on inimestel tavaks süüa.

Algul tuleb kõige tavalisemal viisil teha üks kogus pannkooke. Pannkoogi taigna sisse käivad munad, jahu, piim ja soola. Suhkrut ei pane, sest need on soolased pannkoogid.

Kui pannkoogid valmis, valmistada täidis. Täidiseks praadida sibulatükikesi ning lisada singikuubikud kuni on piisavalt kuum. Seejärel panna ühte kaussi, kuhu lisada riivjuust, sulatatud juust või toorjuust. Mina kasutan parema meelega merevaiku. Lisada maitseained, näiteks basiilik, pipar, sool ja mida iganes veel maitsemeel nõuab.

Nüüd tuleb täidist kanda pannkoogile ja see kokku rullida ja asetada ahjuplaadile või -vormile. Sama tegevust jätkata, lisades pannkooke üksteise kõrvale kuni pannkoogid või ahjuplaadil ruum otsa saab. Kui kõik on reas nagu sõdurpoisid, raputada veel riivjuustu peale. Ahjus seisku need niikaua kui enam ei suuda isule vastu panna.

Ausalt, see on ropult maitsev!

No comments:

Post a Comment