Sunday, May 1, 2011

Ühepajatoit peekoniga

Tuli üks õhtu hirmus ühepajatoidu isu. Oli ju varem ema seda küllaltki tihti teinud, nüüd ise pole olnud viitsimist. Seekord võtsin kätte ja ostsin kraami ära ja tegutsema!

Lõikasin porgandid küllaltki väikesteks tükkideks ja potti. Kartulid kuubikuteks ja potti, Kapsa samamoodi ja potti! Vett panin niipalju, et koostisosad oleksid  potis kaetud. Lisasin veel puljongit juurviljamaitselist, natuke soola ja panin keema.
Samal ajal lõikasin peekoniviiludel kamara küljest ära ja lõikasin kuubikuteks. Praadisin koos tükeldatud sibulaga  pannil ära, lisasin ka küüslauku.
Kui potis oli olukord juba päris kuum ja peaaegu, et pehme, panin peekoni-sibula-küüslaugu segu pajaroale juurde. Lõikusin juurde veel tomatit. Seda kohe alguses pole vaja panna, sest tomat läheb kiiresti kuumaks ja kõvasid tükke ei jää niikuinii. Annab roale mõnusa tekstuuri ja maheda maitse.

Nüüd kui olukord on juba väga kuum ja pehme, panin maitseained: basiilik, till, petersell, pune (sellega ei tohi liialdada), sidrunipipar, sojakastet väheke, jahvatatud paprika ja oregano.
Eile sõin seda ühepajatoiduna, aga vett sai suhteliselt palju. Seega täna söön seda supina! =)

Suurepäraselt hästi maitseb!

1 comment: