Friday, May 27, 2011

Kala taignas ja friteeritud kartulid

Seda suurepärast kalarooga õpetasid tegema portugaallased. Nemad kasutasid tursakala, aga kuna Eesti poodides on turska niivõrd kehvas valikus, võtsin lihtsalt külmutatud pangaasiuse filee. Soovitav on just valge kala.

Klopi lahti 2-4 muna, oleneb kui palju tahad kala teha. Olenevalt kalast kas sulata või puhasta see eelnevalt. Murenda või tükelda kala väikesteks tükkideks kaussi. Lisa piima ja sega. Segu üldine tihedus peaks olema nagu näiteks kirsitükkidega jogurt, aga ärge seda sinna lisage :)
Tükelda väikesteks tükkideks sibul ja viska kaussi. Kui on, pane ka rohelist sibulat ja värsket tilli. Maitseainetest leidsin ka kalamaitseainet, seda panin korralikult. Lisasin ka soola, basiilikut, sidrunipipart.. Rohkem vist midagi polnudki. Maitse järgi võib maitseaineid veel lisada.
Lisa jahu ja sega. Seda tuleb panna niipalju, et taigen on natuke nätske, aga mitte vedel.

Pane pannile üks korralik kogus õli. Seda peab olema niipalju, et kui taigent õlli panna, peab õli katma selle üleni.
Kuumuta õli. Ära sõrmega proovi, kas on piisavalt kuum. Kontrolli nii, et paned väikse taignasutsaka sinna ja kui hakkab särisema, on õige kuumusega.

Pane nii suured tükid kui supilusikaga on võimalik teha. Küpseta neid ühelt poolt niikaua kuni on kuldne ning pööra ringi. Ning kui teine pool ka kuldne, ongi põhimõtteliselt valmis! Head isu!


Friteeritud kartulite tegemine on kõige lihtsam kartulite valmistamise moodust vist üldse. Maitseb paremini kui mäki või hesburgeri oma.

Eelnevalt keedetud kartulid lõiga väiksemateks tükkideks. Kasuta sama õli ja lisa sinna kartulid. Need küpsevad seal niikaua kuni on pealt kergelt kuldsed. Pane kaussi ning lisa soola ja kartulimaitseainet. Rohkem pole sinna vajagi.

Maitses ülihästi ja proovige kindlasti järgi :)

No comments:

Post a Comment