Saturday, June 18, 2011

Krabirullid ehk crabrolls

Esiteks on vaja poest tuua krabipulkasid! Lõika need pooleks ja ujuta neid lahtiklopitud muna sees. Reasta need taldrikule. Maitsesta soola, sidrunipipra ja basiilikuga ning raputa need riivsaiaga üle. Prae pannil kuni paneering kuldpruun.
Head isu! 

Paneeritud kana karrikastmega

Paneeritud kana jaoks läheb vaja:
kanafilee
riivsai
muna
ananass
juust
ingveripulber
pipar
sool

Esiteks tee teha kanast sellised parajad tükid, et need ikka läbi küpseks ilusti.
Muna klopi väikeses kausis või taldrikule lahti. Riivsai puistada taldrikule laiali.
Võta kanafilee ja ujuta seda mõlemalt poolt munas. Raputa mõlemale poole soola, pipart ja ingveripulbrit ning seejärel kata filee riivsaiaga.
Pannile pane kuumenema õli ja kui pann piisavalt soe, aseta fileetükid pannile. Prae mõlemalt poolt kuni paneering on kuldpruun.
Pane praetud fileetükid ahjuplaadile. Pane neile peale ananassitükid ja juustu päris julgelt. Pane ahju ja küpseta umbes 180 kraadise kuumuse juures umbes 15 minutit.
..ja ongi valmis!

Karrikastme jaoks läheb vaja:
puljong (näiteks 1 kuubik 5 dl ve kohta)
või (40-50g)
jahu (5-6 supilusikatäit)
sool
pipar
karri

Sulata pliidil või ja lisa sinna jahu. Sega päris korralikult, et jahu tükki ei jääks. Lisa puljong ja keeda kastet mõned minutid. Maitsesta soola, pipra ja mõnusa koguse karriga.
.. ja ka kaste on valmis!

Monday, June 13, 2011

Kartulipuder tomatikastmega

Kartulipudru valmistamine tundub lihtne, võib-olla tõesti. Mina teen seda ikka omamoodi.

Kartulid koorida ja tükeldada, sama teha porganditega. Koos potti keema. Samal ajal pruunistada pannil sibul. Kui kartulid ja porgandid mõnusalt pehmed, siis vesi ära kallata ja lisada pruunistatud sibul, värske till, margariini ning soola ja hakata pudrunuiaga lömastama, ise samal ajal piima lisades. Puder peab jääma mõnusalt mahlane, mitte kuiv, nii et piimaga mitte koonerdada. Kui puder pudru moodi välja nägema hakkab, siis pane veel korra tulele ja minuti jagu kuumutada.

Kõrvale tuli purustatud tomatitest, seentest ning ananassidest valmistatud kaste, mis pannil soojaks tehtud ning küüslaugu, soola, basiiliku, pune, pipra ja kõik võimalike muude maitseainetega maitsestatud sai.

Head isu! ^^.

Thursday, June 9, 2011

Maitsev riisisalat.

Salat, mis on ülimaitsev ja mida valmistada on väga kerge.
Kõigepealt, vaja läheb umbes 300g konserveeritud magusat maisi, üks pikk kurk või 3 lühikest kurki, 300g vici krabimaitselisi pulki, umbes 200 grammi sõmerat riisi, väheke majoneesi ja hapukoort ning maitsestamiseks värsket tilli ja soola.
Kõigepealt riisi valmistasin nagu alati(vt. SIIA).
Tükeldada krabipulgad ning kurk(kooritud) ning segada juba jahtunud riisiga kokku, sinna lisada ka mais. Sinna hulka veidike majoneesi ja hapukoort ning maitsestada värske tilli ja soolaga.
Sinna kõrvale sobib väga hästi igasugune grillitud liha, kana või kala.

Head isu! ^^.

Monday, June 6, 2011

Värske sinihallitusjuustu salat

Salatisse läks:
1 suur kurk
3 tomatit
1 suur õun
herne-maisi-paprika konserv
2  punast sibulat
umbes 200g sinihallitusjuustu

Maitsestamiseks:
sool
petersell
küüslaugusool

Kuna sinihallitusjuust ise on väga tugeva maitsega, pole palju maitseaineid salatisse lisada. Üldiselt maitses imehästi ja sobis kui valatult kuuma suveõhtusse koos taignas kala (,mille retsepti leiad siit ) ja külma mahlaga.